About
Kuchař s blatenskými kořeny Pavel Drdel (1976) provozuje ve Strakonicích vyhlášenou restauraci Sůl a řepa. Restaurace získala v loňském roce prestižní gastronomické ocenění Zlatý lev a tím se zařadila mezi sto nejlepších restaurací v České republice. V Soli a řepě si zakládají na tom, že nakupují u lokálních farmářů a všechny suroviny se snaží zpracovat beze zbytku. Pavel své kuchařské zkušenosti sbíral nejenom v Čechách, ale i v Německu a Itálii. Zapojí se rád do všeho, co mu připadá smysluplné: realizuje kurzy vaření v dětských domovech, je ambasadorem dobročiné sbírky Postni se, která pomáhá se vzděláváním dětí v Libanonu, podporuje i projekt Andělský strom na pomoc dětem uvězněných rodičů. Kromě toho, že bude vydávat svoji první kuchařku, ho občas můžete vidět i na televizních obrazovkách nebo s fotoaparátem v ruce.